Annons
Insändare

De som ifrågasätter klimathotet dumförklaras

Replik på Eimar Larssons inlägg 22 oktober ”Det finns de som tror att jorden är platt” i YA.
Klimat • Publicerad 24 oktober 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Foto: Henrik Montgomery/TT

Som så många andra klimat alarmister dumförklarar han alla som inte tror på något så kallat klimathot.

Alla vi som inte tror på det blir kallade för klimatförnekare, undrar vem som förnekar att vi har ett klimat?

Annons

Alla vi klimatförnekare kanske inte gör som alla andra, springer med den stora massan. Vi kanske läser vad båda sidorna har att säga för som man säger ett mynt har alltid två sidor.

Jordens medel temperatur har gått upp med cirka 0,6 grader på 150 år. IPCC:s datamodeller förespådde en betydligt högre uppgång som visade sig helt fel, de hade faktiskt 61 procents fel.

Vi får dagligen höra att vi har fem år, tio år eller 320 dagar på oss. Inget av detta har visats sig riktigt.

Totalt har det sedan 1972 varit 48 prognoser om att jordens undergång är nära. Inget av dessa 48 prognoser har visat sig vara riktigt, trots det så finns det människor som fortfarande tror på denna klimat bluff.

Den stora boven i dramat är ju koldioxid trots att det ej finns några bekräftade bevis på att koldioxid värmer upp jorden. Ett litet exempel – ta ett stort papper, rita 10 000 ringar. Färglägg fyra av dessa. Dessa fyra motsvarar den mängd koldioxid av växthusgaserna.

Finns det någon som tror att dessa fyra ringar påverkar jorden? Detta exempel är baserat på 400 ppm koldioxid.

Chefen för Japans största klimatinstitut sa i en intervju " Alla klimat forskare vet att koldioxid inte påverkar jordens klimat, men det lönar sig att inte berätta det".

Så Einar Larsspn, läs gärna vad den andra sidan säger också för en majoritet av dom riktiga klimatforskarna anser att det inte föreligger ett klimathot. Tyvärr får dom aldrig komma till tals i detta land,. Undrar varför?

Thomas Nilson

Simrishamn

Annons
Annons
Annons
Annons