Flera glädjeämnen när Borrby avancerade

Efter 5–0 (3–0) mot seriekollegan Esperöd är Borrby klart för åttondelsfinal i YA-cupen och ställs där mot Österlen FF.
fotboll • Publicerad 7 maj 2018

– Det kan nog bli en riktig publikmatch. Där är ju i alla fall många ”Blixtar” inblandade, sa Borrbytränaren Lars Blixt.

Esperöd tvingades släppa in Borrbys ledningsmål redan efter fem minuter när Jakob Mårtensson hittade rätt ur snäv vinkel. Efter det spelade gästerna dock upp sig och hade några hyfsade kvitteringslägen innan Borrby kunde dryga ut sin ledning.

Viktor Blixt blev den som i princip avgjorde tillställningen. Först sprang han loss och rullade in 2–0 i bortre hörnet efter en halvtimmes spel och sedan snodde han fräckt bollen av en Esperödsback och pangade in 3–0 några minuter senare.

Och som om inte det var nog spelade Viktor fram comebackande Johan ”Vide” Hansson som i sin första bollkontakt i en match på över ett år fick göra mål fram till 4–0 i den andra halvleken.

Innan kvällen var över drygade Jakob Mårtensson ut till 5–0, påpassligt framspelad av Måns Jeppsson.

– Vi gick ner oss i första halvlek när vi gjort 1–0 men sedan var det inget snack. Vi kunde gjort ännu fler mål och Esperöd hade bara en enda vettig chans i andra halvlek, sa Lars Blixt.