Annons

Lucka 7: Skämtet som blev årets bästa sanning

Att bada med hajar skulle för många vara förenat med skräck och olust, men inte för Hussein Al Gubbawy. Årets bästa minne för honom blev resan till Karibien tillsammans med kompisen Ib Runstål Zahn och hans familj.
Ystad • Publicerad 7 december 2017 • Uppdaterad 9 december 2017
Att få åka iväg från Sverige när det är mörk är fantastiskt tycker Hussein Al Gubbawy.
Att få åka iväg från Sverige när det är mörk är fantastiskt tycker Hussein Al Gubbawy.Foto: Fanny Westling

– Hussein, jag ska till Karibien, ska du med?

När Hussein Al Gubbawys kompis Ib Runstål Zahn ställde frågan var det lite av ett skämt. Men Hussein svarade att det var klart han ville med.

Annons

Vännerna började gemensamt undersöka möjligheterna för Hussein Al Gubbawy att följa med Ibs familj och kusiner på nyårsresan till paradisöarna.

– Vi gjorde riktigt många roliga saker, det var verkligen superkul, säger Hussein Al Gubbawy.

Ibs mamma känner många i Karibien då hon bott där under en tid, så resesällskapet fick bo över i många gästvänliga hem. De två vännerna gjorde mycket ihop under resan, bland annat snorkla bland hajar och rockor.

– Hajarna var små och ofarliga men rockan kändes riktigt läskig, då var jag lite rädd.

Hussien Al Gubbawy går på teknikprogrammet på Ystads gymnasium, och han och Ib Runstål Zahn tyckte det var härligt att komma iväg på vintern. Det bästa minnet var när de åkte på en uppblåsbar puff efter en vattenskoter.

– Vi flög riktigt högt, man studsade på vågorna. Det var jätteroligt. Det är verkligen ett riktigt bra minne från förra året.

Hur firar du jul och vad äter du?

– I och med att jag är muslim så blir det inte jättemycket. Vi firade det mer när jag var liten, nu blir det kanske lite grann bara, kanske lite presenter då och då. Vi äter ingenting speciellt

Vad önskar du dig i julklapp?

– Träffa DJ Khaled och hans son Assad Khaled. Det hade varit riktigt coolt!

Annons

Om du hade fått ge vad som helst till vem som helst, vad hade det blivit?

– Då hade jag gett något speciellt till pappa. En biljett till en Liverpoolmatch kanske!

Fanny WestlingSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons