New Articles

A Camp: Colonia

New Articles Artikeln publicerades

Ibland behövs det bara ett enda starkt ögonblick för att öppna upp en skiva som till en början verkar stängd. Golden teeth and silver medals, en duett mellan Nina Persson och Nicolai Dunger, är ett sådant ögonblick.

Deras röster gifter sig så vackert och känslofullt att jag önskar att hela Colonia, A Camps andra platta, vore ett möte dem emellan.

Det är den tyvärr inte. Men efter lite vaskande hittar jag tillräckligt många guldkorn för att omvärdera min seglivade uppfattning att Nina Perssons svala röst är lika rolig som ett glas vatten. Som Here are many wild animals, en låt som slits spännande mellan twangigt mörker och luftiga melodier. Eller den smittande Stronger than Jesus, om kärlekens förödande kraft.

Med de låtarna i lurarna går det nästan att förlåta A Camps kassa tajming att komma med en skiva om kolonialism och rovgirighet den här vintern. Det är att slå in lite väl öppna dörrar, när världen redan fått smaka på globaliseringens baksidor i ett enda långt, surt regn av varsel, kraschlandande banker och borttrollade besparingar.