Bridgesällskapet flyttar in i sprillans nya lokaler

Ystad Artikeln publicerades

Ystads bridgesällskap har fått en skinande ny lokal att hålla till i. Och med den lika nya möjligheter. Nu satsar klubben på att fördubbla verksamheten.

- Det här är vi jätteglada över. Med en egen lokal kan vi erbjuda ett mycket bredare program, berättar ordföranden Lars Jepsson.

Den nya lokalen ligger i västra industriområdet, i direkt anslutning till företaget Kieback-Peters nya bygge. Och att lokalen finns just här är ingen slump.

- Jag känner en kille på företaget och när han berättade att de skulle bygga nytt föreslog jag att de skulle bygga till oss också, berättar Lars.

Ett förslag som alltså fick bra gehör. Och i dagarna började flyttlassen så rulla från Hedeskoga församlingshem och den tidigare lokalen på Bellevuevägen. - Vi har hela tiden hållit till på ställen där vi fått flytta våra bord och ta hänsyn till andra. Men i det nya huset rår vi oss själva. Det är kanon, säger Lars.

Bridgespelarnas nya hem består i hela 168 ljusa och moderna kvadratmeter.

- Vi är verkligen nöjda. Här är så fint. Vi har ju till och med havsutsikt, säger Elsie Rosenlund och visar ut mot byggnadens södra sida, där föreningen förresten redan planerar att bygga soldäck inför sommaren.

Det här är också lokalen som bridgesällskapet gör sig redo att växa i. Bland annat ska antalet spelträffar fördubblas. Fortbildningar ska hållas och nybörjarkurser dras igång.

- Så nu kan vi satsa på att få hit lite nytt och ungt blod, säger Elsie och efterlyser alla som vill göra de 160 nuvarande medlemmarna sällskap. Premiärspelet i nya lokalen ägde rum redan i söndags, mitt bland flyttlådorna. Men den riktiga invigningen blir först den 28 februari.

Vilket förresten blir en invigning som heter duga, nämligen en i heldagsform.

- Det börjar med fyra timmars spel under eftermiddagen. Sedan avrundar vi med en riktig fest med mat, underhållning och dans, berättar Lars.