Lån och nya assistenter ska rädda simklubben

Tomelilla Artikeln publicerades

Nya tider stundar för SS Artemis. Kommunen har gått in och borgat för ett lån om 175 000 kronor och nu satsar klubben på att en gång för alla starta om. "Pengarna som lånats har använts till att bland annat lösa en gammal skatteskuld", säger Johnny Hansson, kanslist.

- Det var helt nödvändigt för att klubben över huvudtaget skulle ha en framtid, fortsätter han.

Det har gått ett drygt år sedan tävlingssimmarna valde att lämna Artemis för att i stället bli en del av simsällskapet i Ystad. Detta eftersom klubben i Tomelilla helt enkelt inte längre kunde betala tränarnas löner.

- Förra vårterminen var verkligen inte rolig. Då kändes det hopplöst, berättar Lolita Nordahl, mentor i SS Artemis. Men nu är det alltså andra bullar som gäller. En handfull sprillans nya simlärarassistenter har nyligen utbildats och klubben tar på allvar nya tag.

- Det är nu vi har chansen att starta om, göra allt från grunden och göra det rätt, slår Lolita Nordahl fast.

Tanken är alltså att SS Artemis ska byggas upp på nytt. Nya barn ska värvas till simgrupperna, för att sedan stanna kvar och kunna växa upp och utvecklas tillsammans med klubben.

- Mycket av utmaningen ligger i de nyutbildade assistenternas händer. Nu är det upp till dem att så fröna till klubbens framtid, säger Lolita Nordahl.