Benestad bästa byn

Tomelilla Artikeln publicerades

Benestad vann årets slag om Fyledalen. Sist kom arrangerande Ramsåsa. Men "nitlotten" att arrangera nästa års drabbning drog Röddinge.

"Vi e ente bra, men darr e ente nån som e bättor" stod det på Röddingarnas tröjor, men ack så fel de hade. Benestad slog dem i finalen och eftersom reglerna ändrats innebär vinsten makten över vem som ska arrangera nästa års slag.

– Vi tyckte det var lite tråkigt att förloraren alltid ska arrangera. Därför har reglerna ändrat, säger Camilla Koppetsch, tränare för Ramsåsa, som förlorade i fjor och i år och annars åkt på värdskapet även 2010.

Nästa års värd, Röddinge, utsågs följaktligen genom lottdragning. Om segrarens namn hade dragits kunde dock detta lag valt att avstå. Hur blodigt allvarlig kampen egentligen är fick Thomas Nilsson känna på. Tidigare år har han spelat för Röddinge men stod i år som målvakt för Benestad. Efter matchen anföll di röde Röddingarna, bar honom tvärs över planen och kastade honom i dammen intill.

– Dom tyckte väl inte om att jag bytte sida, sade en snopen men härligt avsvalkad Thomas Nilsson med vattnet droppande från pälsshortsen han spelat matchen i.

– Vattnet var skönt. Ett dopp rekommenderas.

En annan förrädare som dock aldrig ertappades var Camilla Ingelström och hennes familj. De är bosatta i Röddinge, men spelar för Ramsåsa.

– Jag har rötterna i Ramsåsa. Men ännu har vi inte anklagats för spioneri, skrattar hon.

Efter att ha mottagit folkets hyllningar fick Benestadlaget ett överraskande uppdrag. – Nu ska vi se hur modiga ni är utanför planen, tetades Camilla Koppetsch och försåg spelarna med var sin ballong.

Klubbtröjorna åkte av och alla ställde upp på en ballongdans – om än ovanligt påklädd.

När vinnaren korats och fred slutits fortsatte festligheterna i sensommarnatten. Förhoppningsvis i full grannsämja. Tills nästa år – i Röddinge.