Målkalas när Onslunda vann

Sport Artikeln publicerades

Sex snygga mål och ett komiskt. Det är ett sätt att sammanfatta Onslundas 5–2-seger över Sibbhult i kvalet till division 5. "Det här var skönt som f-n", sa Fredrik Lundstedt, mannen bakom det komiska målet.

Det var med andra ord mungiporna uppåt i Onslunda efter att man skaffat sig slagläge inför kvalreturen. Och mungiporna tänjdes åt samma håll när Lundstedt fastställde slutresultatet en bit in i den andra halvleken.

Målet kom till efter att Fredrik Nilssons inlägg tagit i ribbans underkant.

– Och jag hann inte reagera förrän jag såg att bollen var i mål. Men det var väldigt snyggt, sa Fredrik Lundstedt som råkade få bollen i huvudet innan 5–2-målet var ett faktum. Men Lundstedt hade flera gånger tidigare visat att han inte bara är född med tur, utan även med skicklighet. Han gjorde själv 1–0-målet och arbetade förtjänstfullt före Viktor Prahl pangade in 2–0.

Dessutom klackade han fram bollen till Christian Lydéns snygga 3–1-mål.

– Han löper jättebra hela tiden och är inte så fysisk men ändå väldigt aggressiv, sa Onslundas tränare Stefan Nilsson om Lundstedt. Matchen var väldigt chansrik och redan efter en kvart var ställningen 3–1 till Onslunda. Sibbhult hade så långt även haft en boll i kryssribban och dessutom hade Onslundas målvakt David Svantesson räddat en straff.

– Den första kvarten hade vi lite problem. De trummade på starkt och vi hade lite tur, men bra lag ska ha flyt, sa Stefan Nilsson.

En av matchens bästa spelare, Christian Lydén, sköt distinkt in 4–1 efter en halvtimme. Fem minuter senare reducerade gästerna, men när Lundstedt ovetande gjorde 5–2 fick Onslunda god kontroll över matchen. Hemmalaget borde kanske till och med gjort fler mål med tanke på de chanser man skapade.

– Sibbhult är ett väldigt offensivt lag, men lika bra som de är offensivt, lika dåliga är de defensivt, sa Stefan Nilsson, som var mäkta nöjd med sitt Onslunda.Nu missar ni väl inte detta?

– Vi ligger bra till, men vi får inte ligga på latsidan i nästa match heller, avslutade Stefan Nilsson.