31-åring dömd för sexbrott på nattklubb

Ystad Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ordningsvakten såg hur den berusade 31-årige mannen tafsade på kvinnan på nattklubben Litemer. Nu har mannen dömts av Ystads tingsrätt för sexuellt ofredande. Påföljden blir dagsböter och skadestånd till brottsoffret.

Övergreppet skedde när nattklubben höll på att stänga tidigt söndagen den 11 mars förra året. Den några år yngre kvinnan märkte då att någon närgånget tafsade på henne i kön för att hämta ut jackorna.

Kvinnan såg inte vem det var, men vände sig omedelbart och tog tag i närmaste person bakom henne, som var 31-åringen. Något som enligt rätten styrker att han var den som tafsade på henne.

En ordningsvakt såg övergreppet, men berättade att det utfördes närmare nattklubbens utgång när han var på väg att hjälpa de sista gästerna ut. Därför räcker hans uppgifter enligt tingsrätten inte som bevisning.

Att kvinnan blev sexuellt ofredad stöds dock även av en vän till henne som såg när hon reagerade. Rätten säger i domskälen att det är klarlagt att kvinnan utsattes för brottet. Vännens berättelse styrker också att det är 31-åringen som är skyldig och har kränkt kvinnans sexuella integritet.

Påföljden blir 60 dagsböter om vardera 60 kronor, sammanlagt 3 600 kronor. 31-åringen ska dessutom betala 5 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Mannen själv har hela tiden nekat. Han omhändertogs i samband med händelsen enligt lagen om berusade personer (lob).

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.