Annons

35-åring häktad – hade miljoner cigaretter i lasten

En 35-årig polsk medborgare har häktats efter att han i helgen åkte fast i tullen med ett stort antal cigaretter i sitt lastbilssläp.
Ystad • Publicerad 16 januari 2019
Om tipset till YA stämmer rör det sig om 15 000 limpor cigaretter som mannen hade i lasten.
Om tipset till YA stämmer rör det sig om 15 000 limpor cigaretter som mannen hade i lasten.Foto: Fredrik Persson

Mannen stoppades av tullen i söndags när han kom med färjan från Polisen. I hans lastbilstrailer påträffades en stor mängd cigaretter. Tullverket hänvisar till förundersökningssekretessen och vill inte närmare kommentera ärendet, men enligt uppgift till YA kan det röra sig om tre miljoner cigaretter. Mannen greps på platsen och anhölls senare.

På måndagen häktades mannen av Ystads tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för grov olovlig förflyttning av punktskattepliktiga varor. Förhandlingen hölls bakom stängda dörrar, men av häktningsprotokollet framgå att 35-åringen förnekar brott. Han medger att han kört lastbilen i vars trailer tullen påträffade cigaretterna men bestrider ansvar för brott då han saknat kännedom om cigaretterna.

Annons

Mannen riskerar om han döms fängelse i mellan sex månader och fyra år.

Gränsen för att brottet ska betraktas som grovt går vid 120 000 cigaretter.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons