Annons

89-årige Olles önskan om korttidsplats avslås – igen

Olle Mårtensson blev den 26 februari nekad korttidsplats av socialnämnden i Ystad. Han överklagade beslutet, men det blev återigen avslag i förvaltningsrätten i Malmö.
Ystad • Publicerad 12 mars 2019
. Olle Mårtenssons överklagan i målet om önskemål av plats på korttidsboende blir återigen avslaget.
. Olle Mårtenssons överklagan i målet om önskemål av plats på korttidsboende blir återigen avslaget.Foto: Mark Hanlon

89-årige Olle Mårtensson i Gussnava ville efter en höftledsoperation komma till korttidsboende i Ystad, för hjälp och rehabilitering.

Socialnämnden i Ystads kommun avslog hans ansökan och hänvisade till den hemtjänst han haft de senaste tre åren. De menade att det räckte som insats för träning, vård och rehabilitering.

Annons

Detta var ett beslut Olle Mårtensson överklagade till förvaltningsrätten.

Överklagandet avslogs dock den 8 mars. Rätten baserade sitt beslut på att Olle Mårtensson mår tillräckligt bra för att inte behöva ännu mer insatser än hemtjänsten han har idag.

Det faktum att han bor ute på landet i Gussnava är inte heller skäl nog för att bli flyttad till ett korttidsboende. Hemtjänst och trygghetslarm är insatser nog för Olle Mårtenssons välbefinnande, enligt förvaltningsrättens slutliga bedömning.

Tidigare har Ystads Allehanda också kunnat rapportera om bristen på platser på korttidsboenden i Ystads Kommun – till skillnad från resten av kommunerna i sydöst, där man har god tillgång på platser.

Paulina Leuku Shakeri
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons