Kultur

Adam Pålsson spelar den unge Kurt Wallander

Tv Artikeln publicerades
Adam Pålsson spelar Kurt Wallander som ung. Arkivbild.
Foto: Pontus Lundahl/TT
Adam Pålsson spelar Kurt Wallander som ung. Arkivbild.

Adam Pålsson blir näste Kurt Wallander i Netflix satsning "Young Wallander" som nu börjat spelas in. Efter Rolf Lassgård, Krister Henriksson och Kenneth Branagh är det nu Pålsson som spelar Henning Mankells polis, skriver Expressen i sin tv-blogg.

"Young Wallander" utspelas innan Wallander blev den frånskilde polis i mogen ålder som böckerna handlar om. När serien börjar är Kurt Wallander i 20-årsåldern och nyutexaminerad.

– Serien skildrar Wallander när han ganska nyligen har lämnat polishögskolan. Han är uniformerad polis. Henning Mankell skrev om den här perioden, innan Wallander blir den Wallander som vi känner till. Så på det sättet är det en ”becoming Wallander”-historia, säger Adam Pålsson till Expressen.

Adam Pålsson slog igenom som aidssjuka Rasmus i "Torka aldrig tårar utan handskar". Han är verksam på Dramaten i Stockholm och har en lång rad tv- och filmroller bakom sig. Han spelade till exempel Ted Gärdestad i filmen " Ted – För kärlekens skull”.

Serien blir engelskspråkig och görs i sex avsnitt som ska visas nästa år. Inspelningar pågår just nu i Vilnius. För regin svarar Jens Jonsson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.