Annons

Årets kulturhändelse i Ystad blir en ”rörlig mingelfest”

I morgon tisdag är det dags för Kulturfesten i Ystad, då priser ska delas ut och kulturen ska firas. I år hålls festligheterna på Hotell Continental du Sud.
Ystad • Publicerad 26 november 2018
Ystads kulturchef Charlotta Blom.
Ystads kulturchef Charlotta Blom.Foto: Fredrik Sjöstrand

Efter att Kulturfesten tidigare år har hållits på Ystads teater, Konstmuseet och Stadsbiblioteket har turen i år kommit till Hotell Continental du Sud i Ystad.

– Vi vill inte att Kulturfesten ska fastna på en plats och det är därför vi flyttar runt, säger Charlotta Blom, kulturchef i Ystad.

Annons

– Vi har ett kul samarbete mellan kommunen, Ystads Allehanda och Sparbanken syd, och vi som jobbar i den här gruppen är väldigt taggade, inte minst för att vi i år tycker att vi har hittat en annorlunda och spännande lösning.

I år blir det alltså inte något som liknar en helkvällsföreställning i två akter med sittande publik.

– Årets upplaga av Kulturfesten blir mer som en rörlig mingelkväll, där vi kommer att ha pop up-prisutdelningar där vi påkallar uppmärksamhet, och sedan får folk återgå till att mingla och prata kultur, tills det är dags för nästa utdelning eller akt.

– I årets lokaler kan vi ta emot 200 gäster. Det kan vara bra att veta att det inte kommer finnas sittplatser till alla. Vill man vara säker på det måste man boka bord, säger Charlotta Blom.

Både Ystads Allehandas kulturpris och Ystads kommuns kulturpris ska delas ut.

Det är redan känt att kommunen ger sitt kulturpris till Sommarteatern.

Kommunen kommer även dela ut två ytterligare utmärkelser.

Vem som får YA:s kulturpris kommer att avslöjas under kvällen. De nominerade har presenterats på kultussidorna.

Under kulturfesten delar även Sparbanken Syd ut sitt kulturpris, och Konstmuseet delar ut Gunnar och Lilly Perssons konststipendium.

Evenemanget på tisdag kväll är öppet för alla, och startar klockan 19.

På scen bland andra sångerskan och poeten Julia Werup med band.

Fredrik SjöstrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons