Annons

Asiatiska snabbmatskedjan ger 20 nya jobb: ”Ett handelsområde som växer”

Den asiatiska snabbmatskedjan Woki räknar med att det blir omkring 20 jobb är företaget öppnar restaurangen i nybygget på gamla bilskroten 2020.
– Vi ser jättemycket fram emot att öppna i Ystad, säger Paula Röhss, grundare och operativ chef på Woki.
Ystad • Publicerad 22 november 2018 • Uppdaterad 25 november 2018
Woki öppnade en restaurang i Malmö tidigare i år, det var företagets andra. Ambitionen är att bli en rikstäckande kedja.
Woki öppnade en restaurang i Malmö tidigare i år, det var företagets andra. Ambitionen är att bli en rikstäckande kedja.

Woki är en av de fyra hyresgästerna som är klara för handelsplatsen som ska byggas vid Dragongatan. Företaget startade sin första restaurang i Göteborg i februari i år och har sedan också etablerat sig i Malmö.

– Vi har planer på fler restauranger, både i Skåne och runt Göteborg och Stockholm. Tanken är att vi ska bli en rikstäckande kedja, säger Paula Röhss.

Annons

Företagets målsättning är att det ska finnas 25 Woki-restauranger inom fem år.

– Vi tycker att Ystad är en bra möjlighet för oss. Vi ser att Dragongatan är ett handelsområde som växer. Vi ser att det är intressant och spännande, säger Paula Röhss.

– Det känns otroligt roligt. Det är en fin stad och en fin möjlighet.

Wokis operativa chef Pia Röhss är en av företagets grundare.
Wokis operativa chef Pia Röhss är en av företagets grundare.Foto: Dennis Westberg

Restaurangen öppnar när nybygget står klart våren 2020. Nästa höst räknar företaget med att börja rekrytera den personal som arbeta där.

– Det kommer att jobba någonstans runt 20 personer. Hos Woki är det schysta villkor för personalen, säger Paula Röhss.

– Vi gör det enkelt att äta spännande och fräsch asiatisk mat. Även om det går undan är det inte snabbmat utan mat som går att laga snabbt.

Woki ska ligga i den större byggnaden på södra delen av den gamla bilskrots-tomten. Lokalen är på 292 kvadratmeter där serveringsytan är 150 kvadratmeter. Där finns plats för 80 till 90 sittande gäster. Restaurangen ska också ha takeaway, mat för avhämtning.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons