Annons

Bilar förstörda vid småbåtshamnen: ”Samma gärningsman vid båda”

Två bilar som stod parkerade i närheten av småbåtshamnen i Ystad fick fönster krossade i måndags. Polisen misstänker att det vara samma gärningsman bakom båda brotten.
Ystad • Publicerad 30 januari 2019 • Uppdaterad 13 februari 2019
Polishuset i Ystad.
Polishuset i Ystad.Foto: Anette Sjöstrand

En man i 30-årsåldern parkerade sin bil vid Segelgatan vid 10-tiden i måndags. När han kom tillbaka till bilen klockan 15.30 hade någon krossat vänster sidoruta vid baksätet. Men ingenting hade stulits ur bilen.

Den andra skadegörelsen inträffade ett stenkast därifrån, på Spanienfararegatan. En kvinna i 40-årsåldern hade parkerat bilen där klockan 15.20. När hon var tillbaka 40 minuter senare hade någon krossat höger sidoruta vid baksätet. Inte heller här stals något.

– Vi utesluter inte att det är samma gärningsman vid båda eftersom det är så när mellan platserna, säger kommunpolis Patric Nihlén.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons