Kultur

Bonde-Erik valde Alicia

Sjöbo Artikeln publicerades
Hönsbonden Erik Nilsson från Sjöbo valde Alicia Holmgren i onsdagens avsnitt.
Foto: TV4
Hönsbonden Erik Nilsson från Sjöbo valde Alicia Holmgren i onsdagens avsnitt.

Vägen dit må ha varit knölig, men när hönsbonden Erik Nilsson till sist var tvungen att bestämma sig var valet enkelt – det var ju Alicia Holmgren som vunnit Sjöbobondens hjärta.

Medan tittarna slog sig ner i sofforna på onsdagskvällen för att följa tv-böndernas sista, dramatiska val i Bonde söker fru, var dramatiken minst lika stor hemma hos deltagaren Erik Nilsson.

– Jag har låst mig ute från bilen, kan du ringa igen om en stund? säger han, lätt stressad, när YA når honom på telefon.

En halvtimme senare hörs vi igen, och då har allting löst sig till det bästa.

– Jag var bara och skulle handla djurfoder men när jag kom ut till bilen igen hade den gått i baklås! Men butiksägaren visade medmänsklighet och skjutsade mig hem så att jag kunde hämta extranyckeln, säger Erik Nilsson och skrattar åt incidenten.

På samma sätt har egentligen hela hans deltagande i det populära dejting-programmet utvecklats: det som började med en enkel, from förhoppning om att hitta kärleken utvecklade sig till knöliga relationer, bråk och svartsjuka. Men – slutet gott, allting gott.

– Ja, till slut kändes det enkelt att välja Alicia, för även om jag verkligen gillade alla tre tjejerna som var kvar till slutet så har Alicia känts ganska självklar hela vägen, säger Erik Nilsson.

Ändå var hönsbonden från Sjöbo nära att helt försumma sitt hjärtas dam i början av inspelningarna i somras.

– Precis när vi skulle börja spela in den första gruppdejten kom jag på att den tjejen har jag ju över huvud taget inte pratat med än, knappt ens sagt hej, så just innan kamerorna sattes på slängde jag mig över bordet och frågade om hon ville vara kvar. Det ville hon, och efter det fann vi varandra väldigt snabbt så det var det ju en himla tur att jag frågade. Det kan vara små saker som avgör i livet ibland, säger Erik.

Det visade sig att Alicia Holmgren, liksom Caroline Kylli och Katrin Lennartsson, hade de flesta av de egenskaper som Erik efterfrågar hos en livspartner.

– Jag tycker om självgående, självsäkra och drivna tjejer, och det är de alla tre, men Alicia är ändå allra mest driven. Dessutom genomsnäll, lugn och go och trygg i sig själv, så valet kändes helt rätt, säger Erik.

Att de starka känslorna för Alicia dök upp så tidigt tror Erik kan ha bidragit till flera av de kontroverser och missförstånd som dök upp med andra deltagare efter hand.

– Jag har fått så otroligt mycket skit i både traditionella och sociala medier och på mail och i telefon, för hur jag har kunnat göra och säga si eller så i olika situationer. Sanningen är väl att jag innerst inne hela tiden kände att det var Alicia som gällde, säger Erik idag, fem månader efter de åtta hektiska inspelningsdagarna i juli.

Efter valet av partner i onsdagens avsnitt har mycket hänt, men det får deltagarna fortfarande inte berätta någonting om.

– Vi har till exempel varit på en resa, men eftersom det har gjorts ett uppföljningsavsnitt om hur det har gått så kan jag tyvärr inte säga mer än så länge. Vi får höras igen!