Annons
Kultur

Danius ställer in sitt Vinter-program

På grund av sjukdom ställer Sara Danius in sitt värdskap för Vinter i P1, som skulle inleda hela serien på juldagen. Det meddelar Sveriges Radio.
Radio • Publicerad 19 december 2018 • Uppdaterad 20 december 2018
Sara Danius, tidigare ständig sekreterare i Svenska Akademien.
Sara Danius, tidigare ständig sekreterare i Svenska Akademien.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Ny Vintervärd istället för Sara Danius blir fotografen och filmskaparen Mattias Alexandrov Klum, som kommer att avsluta serien med Vinter-program. Först ut blir Katarina Wennstam, vars Vinter-prat alltså sänds på juldagen, 25 december.

– Även Sara Danius kan bli sjuk och drabbas av hög feber, hur osannolikt det än kan låta. Mina läkare har varnat mig för risken för överansträngning och ordinerat vila i tre veckor. Eftersom jag är en lydig patient brukar jag göra som mina läkare säger. Jag ligger nu till sängs och rullar tummarna i väntan på bättre tider, skriver Sara Danius i ett pressmeddelande.

Ersättaren Mattias Alexandrov Klum har sänt Sommar 1997 och 2008 och Vinter 2014.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons