Annons
Kultur

De blev först att lämna böndernas gårdar

Hårda besked leder till tårar i "Bonde söker fru". För ett par av bönderna är det dags att bestämma vem som ska bli de första att lämna gården.
– Det var ett sista sekunden-beslut, säger Sjöbobonden Erik Nilsson i programmet.
Tv • Publicerad 31 oktober 2018
Hönsbonden Erik Nilsson från Östra Kärrstorp i Sjöbo kommun blev tvungen att skicka hem den första tjejen från gården.
Hönsbonden Erik Nilsson från Östra Kärrstorp i Sjöbo kommun blev tvungen att skicka hem den första tjejen från gården.Foto: Stefan Nilsson / TT

Det hettar till på höskullen hemma hos bonden Simon Ohlsson och även utanför den med en av de utvalda tjejerna. Amanda Olsson Rhodin har på grund av sin blyghet hamnat lite utanför gruppen av fyra tjejer som valts ut till Simon. När hon får egentid med Simon bestämmer hon sig för att kasta alla tvivel över bord och ge sig hän åt kärleken.

– Nu räcker det. Game is on. Jag kör nu, säger hon innan man får se hur paret kysser varandra.

Annons

Men väl tillbaka på gården blir stämningen tryckt när Simon och Amanda återvänder.

– Det är jobbigt att vara i grupp för när blickarna går mot andra så tänker man "Men hallå har du glömt bort mig?", säger Frida Eriksson.

Simon säger att hela situationen börjar kännas jobbig.

– Det är tufft, usch, säger han.

Erik Nilsson har hittills varit noga med att allt ska vara rättvist. När progamledaren Linda Lindorff frågar vem av tjejerna han hade valt om han hade blivit tvungen att fria så kan bonden inte lämna något besked.

– Det hade varit lättare att hoppa från en bro, säger han.

Och när han trots Katrin Lennartssons fågelskräck ber henne vara kvar, efter vad han kallar ett "taktiskt" val, blir det Caroline Karlsson som får lämna gården.

– Det är jättetråkigt att se Caroline ledsen. Men i slutändan så måste det göras, säger Erik.

Även Susanna Karlsson måste välja bort någon för första gången sedan dejterna kom till gården. Hon väljer Tobias Jönsson, i vad hon beskriver som ett "jättejobbigt" val.

– Jag har haft det lite på känn. Det har inte riktigt varit samma glädje i blicken, säger Tobias i programmet. (TT)

Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons