Annons

Drack åtta liter öl innan färden – döms för rattfylla

Natten den 22 december upptäckte polispatrullen en bil vid Nybrostrand som hade blinkern på. I bilen satt två berusade män. Föraren hade druckit 24 öl innan han satte sig vid ratten.
Ystad • Publicerad 24 oktober 2018
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Jurek Holzer / SvD / TT

Patrullen bestämde sig för att ta in föraren till polisstationen, och flytta bilen ur vägen så att den inte stod farligt till. För att inte en av poliserna skulle behöva vara ensam med de två männen fick den ena sitta i bilen skulle flyttas.

Under tiden som polismannen körde började passageraren hota honom med att han ”skulle nita” honom.

Annons

Föraren säger i förhör att han hade druckit 24 burkar öl med 33 centiliter i varje innan han satte sig i bilen. Han hade 1,14 promille alkohol i blodet, vilket betraktas som grov rattfylla.

Nu döms de båda männen i Ystads tingsrätt. Föraren döms till samhällstjänst i 50 timmar för att han körde rattfull och hans passagerare döms till dagsböter för hot mot tjänsteman.

Liv Akne
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons