Annons
Kultur

Filmfestival för barn i tio dagar

I november får skolbarn möjlighet att se gratis biofilm under en tio dagar lång filmfestival. Filmfestivalen Buff ordnas för fjärde gången i Ystad.
Ystad • Publicerad 23 oktober 2018
”Balladen från Tibet” är den enda av de filmerna under Buff som även visas för publik på Scala.
”Balladen från Tibet” är den enda av de filmerna under Buff som även visas för publik på Scala.

Filmerna under den långa festivalen riktar sig till barn från förskolan till gymnasiet. Alla filmer kommer att visas på biografen Scala mellan den 6–16 november.

Nytt för i år är att arrangörerna erbjuder lärarna en fortbildning i filmanalys med Jack Löfving och Petra Rundqvist.

Annons

– Vi har redan haft en kurs som var mycket uppskattad och det känns väldigt kul, säger Petra Rundqvist.

Först ut för förskolebarnen är ett kortfilmspaket med ”På jorden” och ”Uppe i det blå” och dagen efter följer ”Balladen från Tibet” för årskurs 2–5. Den filmen är för övrigt den enda som kommer att visas för publik den 9 november.

Övriga filmer som visas under festivalen är ”Lea – byns drottning”, ”Det synliga och det osynliga”, ”Spider Thieves” och ”I Kill Giants”.

Buff ordnades under många år i Malmö men under senare år har en minifestival turnerat till några städer i Sverige. I Ystad är det fjärde gången Buff gästar och visar film för unga.

Urban NilmanderSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons