Annons

Försökte lura 90-åring på 26 000 kronor

Mannen på dryga 90 år stod på sig. Han ville inte alls låna ut 26 000 kronor till personen som ringde honom. Dock har han polisanmält den okände uppringaren för försök till bedrägeri.
Ystad • Publicerad 16 maj 2019

Härom kvällen ringde telefonen hemma hos Ystadbon som fyllt 90 år för något år sedan. I andra änden var det en yngre man som sade sig behöva 26 000 kronor.

Uppringaren berättade att han hade den äldre mannens personnummer och nu behövde hans kontouppgifter. Personnumret påstod uppringaren att han hade fått genom att slå på den äldre mannens registreringsnummer på hans bil.

Mannen lät sig dock inte luras och vägrade att uppge någon av de uppgifter uppringaren ville ha. För säkerhets skulle spärrade mannen alla sina konton när samtalet var över. Han har även polisanmält uppringaren för försök till bedrägeri.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons