Fortsatt oklart när Systembolaget kan öppna: ”Kan ta dagar eller veckor”

Ystad Artikeln publicerades
Jens Thögersen, butikschef på Systembolaget i Ystad. Arkivbild
Foto: Mark Hanlon
Jens Thögersen, butikschef på Systembolaget i Ystad. Arkivbild

Det finns i nuläget inget slutdatum för Systembolagets stängning i Ystad. Helt klart är att det inte kommer att öppna innan helgen.

I veckan fick Systembolaget för andra gången stänga sin butik efter den anlagda branden på gågatan i januari. Ingen vet i dagsläget hur länge butiken kommer att vara stängd.

– Dessvärre har jag ingen aning om hur länge vi måste hålla stängt. Det kan ta dagar eller veckor. Vi måste få ordning på inomhusklimatet innan vi kan öppna igen, säger butikschefen Jens Thögersen.

Enligt Systembolagets hemsida kommer butiken att håla stängt fram till 7 mars, men det är ingen säker uppgift.

– Det enda jag kan säga är att det är stängt tills vidare. Under helgen kommer man att jobba intensivt med rivning i den skadade delen, sen blir det ytterligare saneringsarbete under början av veckan. Först därefter kan vi får mer klarhet i hur lång tid det kan ta.

Under tiden hänvisas kunder till intilliggande butiker. De närmaste finns i Skurup och Tomelilla. Personal från Ystad förstärker personalstyrkan på dessa platser.

– Vi ser också till att leveranserna utökas till de butiker där vi märker att kundtillströmningen ökar, säger Jens Thögersen.

För kunder som har beställningar till Ystadsbutiken är beskedet att de ligger kvar i väntan på att man kan öppna igen. Det finns ingen personal på plats som i nuläget kan skicka dem vidare. Alternativet är att lägga en ny beställning till en annan butik.