Annons

Gryningspyromanen vill inte sitta i häkte: ”Detta kan inte vara rätt och riktigt”

Gryningspyromanen vill inte sitta i häktet längre. I ett brev till Justitieombudsmannen (JO) ifrågasätter han varför han ännu inte är flyttad till en kriminalvårdsanstalt.
Ystad • Publicerad 1 mars 2019
Ulf Borgström har dömts för försök till mordbrand. Arkivbild.
Ulf Borgström har dömts för försök till mordbrand. Arkivbild.Foto: Bass Nilsson

I november beslutade Högsta domstolen att inte ta upp Ulf Borgströms överklagande av en dom i Svea hovrätt, där han dömdes till två år och tre månaders fängelse bland annat för försök till mordbrand.

Trots att flera månader har gått sitter Borgström fortfarande kvar i häktet.

Annons

”Så som jag förstår lagen skall jag snarast möjligt flyttas till en kriminalvårdsanstalt för att avtjäna mitt straff,” skriver den dömde i sitt brev till JO.

Han skriver vidare att han sitter och väntar på att bli förflyttad, men inte har en aning om när det kommer att ske. ”Detta kan inte vara rätt och riktigt”, skriver Borgström.

JO ber nu Kriminalvården att yttra sig över Gryningspyromanens brev. Yttrandet ska även förklara vad Kriminalvården vidtagit för åtgärder för att komma till rätta med de långa väntetiderna i häkte.

Ulf Borgström har suttit häktad sedan januari förra året.

Emma LawessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons