Annons

Här slängde hon kniven efter mordförsöket – gömde sig i grannes garderob

Den kvinna i 20-årsåldern som åtalas för mordförsök på en 53–åring i Löderup bodde i samma radhuslänga som han. Efter att polisen sökt henne i en halvtimme hittades hon när hon gömde sig i en grannes garderob.
Löderup • Publicerad 24 oktober 2018
Kniven som man misstänker att gärningen begåtts med och platsen där 53-åringen knivhöggs.
Kniven som man misstänker att gärningen begåtts med och platsen där 53-åringen knivhöggs.

Ambulans kom först till platsen den 13 september och påbörjade akuta åtgärder för att hålla den knivhuggne mannen vid liv. Sju minuter senare anlände den första polispatrullen, och sökandet efter den misstänkta kvinnan inleddes. Strax därpå kom nästa patrull och sökandet intensifierades med hund.

En kort tid senare lokaliserades kvinnan, som gömt sig i en grannes garderob. Kvinnan greps på plats. På väg till polisbilen skrek hon att hon gjort alla ”en tjänst” genom att knivhugga mannen. Detta ska polis och andra vittnen både ha sett och hört.

Annons

På natten mot den 14 september genomfördes en husrannsakan hos den misstänkta kvinnan, och i diskhon i köket fann man den kniv som man misstänker att gärningen begåtts med. Kniven har ett knivblad som är tolv centimeter långt och beslagtogs av polis.

Den misstänkta kvinnan hade tidigare själv sagt att hon kastat kniven vid ett promenadstråk och påtalade för polisen att det var deras jobb att hitta den.

Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons