Annons

Hennes antikmässa fyller parken igen

På söndag slår portarna upp för Ystads egen antikmässa. Det är sjätte året som Kerstin Påhlsson står som mässgeneral bland antikt, kuriosa, retro och vintage.
Ystad • Publicerad 26 april 2019
Kerstin Påhlsson placerar den lilla sovjetiska snöflickan i kaffekoppen svart hyacint designad av Arthur Percy.
Kerstin Påhlsson placerar den lilla sovjetiska snöflickan i kaffekoppen svart hyacint designad av Arthur Percy.Foto: Carl Johan Engvall

Mässan har ständigt växt och sedan starten i Norreportsskolans matsal har man nu tagit Surbrunnsparken och Cabinen i besittning.

– Jag har kö för att kunna få en plats. Det blir cirka 50 utställare med över 100 bord. De kommer från Skåne, Blekinge, Halland och Danmark, säger Kerstin Påhlsson.

Annons

Hon kommer själv att vara på plats klockan fyra på morgonen för att ställa allt i ordning. Hon gör det dock inte allt arbete själv. Till sin hjälp har hon Rolf Carlsson och Nils Ankarklou. Allmänheten hälsas välkomna mellan klockan 10 och 16.

– Det är ett väldigt brett utbud, men det är inte en loppis och det är inget nyproducerat som säljs.

Förra gången mässan arrangerades räknade man med att det kom mellan 1500 och 2000 besökare.

Några av de föremål som Kerstin Påhlsson själv planerar att sälja på mässan.
Några av de föremål som Kerstin Påhlsson själv planerar att sälja på mässan.Foto: Carl Johan Engvall

Förutom att stå som arrangör kommer Kerstin Påhlsson själv också att sälja från sin egen samling. Hon har specialiserat sig bland annat på Ystadmetall. Och så har hon en specialare som hon har valt ut med lite extra omsorg.

– Det är en liten sovjetisk docka från 1940-talet. Under kommunismen fick man inte fira religiösa högtider, man firade istället nyårsafton och många av de gamla jultraditionerna flyttades till nyåret, säger Kerstin Påhlsson.

Den lilla dockan föreställer Snöflickan som delar ut paketen tillsammans med Fader Frost.

Snöflickan eller Snergurotjka som hon heter på ryska.
Snöflickan eller Snergurotjka som hon heter på ryska.Foto: Carl Johan Engvall
Cecilia BillgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons