Annons
Kultur

I Klosterkyrkan låter Wollter poesin möta musiken

Ända sedan 1996 har skådespelaren Sven Wollter och Ensemble Mare Balticum samarbetet i olika projekt. I helgen möts de igen, och i morgon stannar de till vid Klosterkyrkan.
Ystad • Publicerad 29 mars 2019
Sven Wollter, skådespelare och numera även författare, tillbringar helgen i Skåne.
Sven Wollter, skådespelare och numera även författare, tillbringar helgen i Skåne.Foto: Christine Olsson/TT

Första gången de möttes var 1996 på Ven, då både Sven Wollter och Ensemble Mare Balticum var med i samma sommaruppsättning. Efter det har de hållit kontakten, och vid flera tillfällen gett en poesikonsert.

I vår firar ensemblen sina första 30 år, och skickade iväg en fråga till Wollter. Kunde han tänka sig ses en helg? Svaret blev ja, och nu är det dags.

Annons

I helgen ger man tre spelningar av "Triumf att finnas till", ett program där poesi möter tidig musik. Bland poeterna finns Majakovskij, Gunnar Ekelöf, Edith Södergran och Brecht. Och bland tonsättarna finns Dowland och Monteverdi.

Nypremiär på fredagskvällen på Grand i Lund, därefter väntar Klosterkyrkan i Ystad (lördag 30 mars, kl 17) och söndagsfinalen sker i Kristianstad. (YA)

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons