Annons

Insändare: Berätta för mig vilka fakta som är felaktiga

Svaret på min insändare 12 april från Per Olof Lind (L) och Håkan Thorén Damm (KD) 18 april berörde mig så illa att jag måste svara.
Ystad • Publicerad 24 april 2019
Detta är en opinionstext i Ystads Allehanda. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.
Sopbil ystad.
Sopbil ystad.

Folk säger att man får de politiker man förtjänar. Men inte trodde jag att det var så illa ställt med Ystadspolitikerna Lind och Thorén Damm att man svarar med påhittade lögner. Det hör till god ton att politiker inte angriper andra och svartmålar, för att visa sin styrka.

Lind och Thorén Damm inleder sitt svar med att jag ”fått fel uppgifter eller så förvrider han medvetet fakta. Oavsett vilket så har vi sett det förr".

Annons

När jag var anställd i Ystads kommun i 35 år var enligt Nils Holgersson-rapporten Ystad billigast av grannkommunerna. Enligt senaste Nils Holgersson-rapporten 2018 är Ystad fortfarande billigare än Simrishamn, Tomelilla och Skurup.

Så tala nu om för mig och Ystads kommuninvånare vilka uppgifter och fakta jag förvrider. Har man sagt A får man säga B så både jag själv och Ystads kommuninvånare får veta vad ni menar.

Sweko fick sommaren 2013 i uppdrag att undersöka vad som händer om man privatiserar och något vinstdrivande företag tar över. Undersökningen var klar i februari 2014 och visade att sophämtningen i egen regi var att föredra.

Har ni gjort någon konsekvensanalys om vad som händer med den egna sophämtningspersonalen, kontorspersonalen och reparatörerna på bilverkstaden, om "ni hade fått som ni ville" och privatiserat sophämtningen?

Vilka insatser för skydd mot godtyckliga beslut och uppsägningar med tydliga skydd för arbetstagarna har ni i den styrande minoriteten kommit fram till? Har ni garantier för att all personal som mister sina jobb får jobba kvar i kommunen?

Glädjande att Sverigedemokraterna röstade emot och stoppade förslaget. Nu kan all orolig berörd personal arbeta vidare i lugn och ro.

Kent Wallin (S)

Ystad

Annons
Annons
Annons
Annons