Annons

Julmarknadernas tid är här – drar igång redan till helgen

Tycker du att det är hög tid att börja julstöka och pynta? Då kan helgen utgöra startskottet för att komma i stämning när två traditionella långkörare till marknader drar igång.
Svaneholm/Högestad • Publicerad 12 november 2018
Hjulmarknad på Högestad ordnas för 26:e året i rad.
Hjulmarknad på Högestad ordnas för 26:e året i rad.Foto: Mark Hanlon

På Svaneholm slår den traditionella julmarknaden upp slottsportarna på lördag klockan 11. Där bjuds hantverk, bodar, mattält, glöggförsäljning och barnområde. Slottet dukar också upp på flera matställen för den hungrige besökare, som äggakakebod och kakbuffé.

Underhållning blir det också, i form av Anderslövs gospel- och kyrkokör som sjunger på lördagen. Dessutom uppträder Vemmenhögskören, som också kommer att sjunga till Fackeldansen, ackompanjerade av spelmän.

Julmarknad på Svaneholm ett tidigare år.
Julmarknad på Svaneholm ett tidigare år.
Annons

Till helgen är det också dags för den första av två helger med julmarknad på Högestads gods i Högestad norr om Ystad.

Det är de 26:e gången som YIF ordnar julmarknad på godset med flera traditionella utställare. Hemslöjd, keramik, tavlor, sniderier, ljus och mat utlovas, bland mycket annat.

Nästa tillfälle att få uppleva marknaden är redan nästkommande helg, då med start på fredag den 23 november.

Julmarknader på Österlen
Julmarknader på ÖsterlenFoto: Mark Hanlon

Liv Akne
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons