Annons

Kännbart straff för smärtdämpad körning

Mannen hävdar att han hade tagit tabletter mot tandvärk. Han hade ingen aning om att det var narkotikaklassad medicin han stoppade i sig.
Ystad • Publicerad 15 februari 2019
Ystads tingsrätt dömer en man till 60 dagsböter för bland annat rattfylleri och olovlig körning..
Ystads tingsrätt dömer en man till 60 dagsböter för bland annat rattfylleri och olovlig körning..

Den 21-årige mannen stoppades av polis vid en fordonskontroll på Dag Hammarskjölds väg 12 februari. För det första saknade han körkort, för det andra var han påverkad av det narkotikaklassade läkemedlet Tramadol.

Nu har Ystads tingsrätt dömt mannen till 60 dagsböter à 60 kronor för olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Mannen hävdade i rätten att han hade tagit två tabletterna mot tandvärk utan att veta vad det var för typ av medicin. Rätten anser inte att det fråntar honom ansvar.

Mannen har också hävdat att han har ett utländskt körkort. Åklagaren har dock kontrollerat detta med myndigheterna i det aktuella landet och fått till svar att detta inte stämmer. Därmed har tingsrätten bedömt att åtalet är styrkt och dömer mannen enligt åklagarens yrkande. Mannen är tidigare dömd för olovlig körning.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons