Kedjad och skolös rymling i arrestkläder jagas

Brott Artikeln publicerades

En man i 20-årsåldern har rymt i samband med att han skulle föras in till tingsrätten i Hudiksvall för en häktningsförhandling. Mannen, som tappade sina tofflor vid flykten, är iförd blå arrestkläder och hand- och midjefängsel.

– Han springer ifrån arrestvakterna. De ska inte ha hunnit in i tingsrätten när det här sker, utan han avviker utanför, säger Daniel Wikdahl, polisens presstalesperson.

Tingsrätten i Hudiksvall ligger i en äldre byggnad. "Ett vitt, nästan jugendpalats, på en liten höjd", beskriver Daniel Wikdahl byggnaden.

– Personer som ska in där tas ur bilarna utanför, sedan är det en liten promenad. Så någonstans där har han försvunnit.

Mannen är anhållen misstänkt för häleri och stöld. Han bedöms inte vara farlig för allmänheten.

Rymningen skedde runt 13.40 på söndagen och vid 16-tiden var mannen fortfarande på fri fot. Ett stort antal polispatruller deltar i jakten.

– Sökandet pågår, säger Daniel Wikdahl.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.