Annons

Konstutställning i parken

För första gången blir det konst i parken under påskens konstrunda. Ingvar Gustavsson tyckte det var dumt att lokalen stod tom så han drog i hop en samlingsutställning.
Tomelilla • Publicerad 18 april 2019
Ingvar Gustavsson målar inga tavlor till konstutställningen, men väl väggar att hänga bland annat Georg Jeppssons tavlor på.
Ingvar Gustavsson målar inga tavlor till konstutställningen, men väl väggar att hänga bland annat Georg Jeppssons tavlor på.Foto: Eva Sonesson

In i det sista fixas det för att få allt i ordning till påskhelgens samlingsutställning i Parken. En del tavlor är redan på plats och några är precis på väg att hängas. Samtidigt står Ingvar Gustavsson uppflugen på en stege och målar klart den sista delen av den provisoriska väggen som tavlorna hänger på.

Det är första gången som det blir konst i Parken.

Annons

– Jag tycker inte att det brukar vara så mycket inne i Tomelilla, och lokalen finns ju så därför drog vi gång det här.

Utställningen är en samlingsutställning med olika konstnärer. En av dem är Georg Jeppsson. Han bor nu mera i Lessebo Småland, och har aldrig tidigare deltagit i konstrundan. Men när den här chansen dök upp ville han passa på

– Jag är ju född i Tomelilla och gick i skola här fram till 1957, på det som då hette Samrealskolan, så det är roligt att komma tillbaks, säger han.

Förutom sina tavlor har han även med sig ett klassfoto från skoltiden i Tomelilla.

– Vem vet, det är kanske någon besökare man känner igen, säger Georg Jeppsson.

Övriga utställare är: Mats Müller, Carina Pihlquist, Dietmar Schmidt,Carina Stjernfeldt, Celia Thorning Nilson och A.Bi Tisell

Vernissage blir det på långfredag och utställningen har öppet hela helgen 10-18, och servering kommer att finnas.

– Självklart hoppas vi på gott om besökare, säger Ingvar Gustavsson

Gerorg Jeppsson får sina tavlor på plats till helgens utställning.
Gerorg Jeppsson får sina tavlor på plats till helgens utställning.Foto: Eva Sonesson
Eva Sonesson
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons