Annons

Kvinnan åtalad för misshandel av tre män på dansgolvet

Den 24-åriga kvinnan har åtalats vid Ystads tingsrätt misstänkt för att ha misshandlat tre män i trängseln på dansgolvet på Öja krog i vintras. Hon nekar och hävdar att hon bara försvarat sig mot en man som tafsade på henne
Öja • Publicerad 26 november 2018

Det var strax efter midnatt natten mot söndagen den 4 februari i år, På Öja krog utanför Ystad var det fullt på dansgolvet. Det var så trångt att det enligt de gäster polisen pratat med var omöjligt att inte nudda varandra.

Bland gästerna fanns de tre männen som enligt åtalet misshandlades. De är vänner. En av dem fick en varning från en kvinna han säger sig kan ha stött ihop med i trängseln. Även om han inte var säker på vad som hänt bad mannen om ursäkt.

Vittnar om att kompisen fick glasflaska i huvudet

Annons

En stund senare såg mannen samma kvinna först skalla en av hans kompisar över näsan och sedan slå den andra i ansiktet. Några minuter senare blev de båda kompisarna vittnen till att kvinnan slog en glasflaska i huvudet på honom så att det började blöda.

Allt enligt de tre männen. En av nöjesställets vakter tog då kvinnan och gjorde ett envarsgripande i väntan på polisen.

Kvinnan har en annan minnesbild av kvällen och nekar till brott.

Kräver 35 000 kronor i skadestånd

I ett första förhör medgav kvinnan att hon knuffat till en man som stött emot henne. Senare berättade hon att mannen varit närgången och tafsat på henne. Kvinnan hade varnat honom, fått en smäll i ansiktet som svar och sedan slagit tillbaka.

Något annat hände inte enligt kvinnan. Hon är inte bekant med någon av de tre männen.

Åklagaren har åtalat kvinnan för tre fall av misshandel. De tre männen kräver tillsammans 35 000 kronor i skadestånd av henne.

Per NilssonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons