Annons
Kultur

”Läderlappen” från Ystad sänds i tv i jul

När SVT presenterar godbitarna ur sin omfattande jul- och nyårssatsning finns Ystad med. Det är Rickard Söderbergs ”Läderlappen” på Ystads Teater som kommer att visas.
TV • Publicerad 15 november 2018
Rickard Söderberg inför sommarens föreställning av ”Läderlappen”.
Rickard Söderberg inför sommarens föreställning av ”Läderlappen”.Foto: Sprisse Nilsson

Julprogrammet för SVT är allt från Kalle Anka med vänner och en ny tv-serie av Jonas Gardell till Carolas jul och året med den kungliga familjen. Men också en operett från Ystads Teater.

Lördagskvällen den 15 december sänds en inspelning av den populära operastjärnan Rickard Söderbergs egna version av den älskade operetten ”Läderlappen”. I somras spelades den på teatern.

Här möter vi adelsparet Rosalinda och Gabriel von Eisenstein bland sängar och oväntade påhitt. Ända tills att doktor Falke får nog och vill ge igen under den kommande maskeradbalen som drottningen och kronprinsen ska hålla i... Ystad.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons