Stort räddningspådrag efter krock på E65 – två till sjukhus

Rynge Artikeln publicerades
Foto: Ann-Louise Olander

Två personbilar har krockat på E65 vid avfarten mot Karlsborg, väster om Rynge. En av bilarna ligger i diket. Två personer är förda till sjukhus.

Olyckan inträffade klockan 8.22 på tisdagsmorgonen.

Strax därefter uppgav Trafikverket att vägen skulle vara avstängd medan räddningsarbetet pågick. Långa köer bildades snabbt i båda riktningarna.

Anledningen till olyckan var att en personbil har kört in i bilen framför. Den bil som orsakade krocken hamnade i diket. Den påkörda bilen kasade runt på vägbanan och stannade, uppger Ystads Allehandas reporter från platsen.

I den påkörda bilen satt en kvinna som var i princip oskadd, enligt sjukvårdspersonal. Hon var dock chockad och klagade på vissa smärtor i kroppen och fördes därför till sjukhus i Ystad med ambulans.

I den bil som hamnade i diket satt en man. Hans tillstånd var inte kritiskt, men det fanns en risk att han hade skadat nacken, varför sjukvårdspersonalen arbetade lugnt och försiktigt för att få loss honom ur bilen. Han var talbar, enligt ansvarig sjukvårdsledare på olycksplatsen, Anja Ekblad.

– Vi har arbetat långsamt och försiktigt och tagit tid på oss för att vara rädda om hans nacke, om vi hade misstänkt att det var kritiskt hade vi arbetat snabbare, säger Anja Ekbland till YA:s reporter.

Taket på bilen fick klippas upp och mannen fördes med ambulans till lasarettet i Ystad.

Foto: Ann-Louise Olander

Polis och tre ambulanser var på plats, liksom räddningstjänst från Ystad och Skurup.

Klockan tjugo i nio öppnades ett körfält. Klockan halv elva meddelade Trafikverket att det åter var full framkomlighet på vägen.