Annons

En anhållen misstänkt för mordförsöket på Österportstorg

Mannen som misstänks för mordförsöket på Österportstorg mitt under lunchtid i fredags sitter anhållen hos polisen. Utredningen pågår för fullt och polisen fortsätter förhöra vittnen.
Ystad • Publicerad 9 mars 2019 • Uppdaterad 13 mars 2019
Polisen spärrade av området på torget där mordförsöket skedde.
Polisen spärrade av området på torget där mordförsöket skedde.Foto: Peter Lindgren

Klockan var 12.10 på fredagen när polisen larmades till Österportstorg. Ett slagsmål mellan två män slutade med att en man i 25-årsåldern knivskars i magen. Mannen förlorade så mycket blod att han blev medvetslös och fick föras i ambulans till akuten. Polisen meddelade dock på eftermiddagen att mannen var vaken och talbar.

– Mannen kommer att förhöras under helgen, sa Anders Olsson, jourhavande förundersökningsledare.

Annons

På söndagen bekräftade också polisen att mannen hörts men ville inte berätta vad som framkommit.

– Det kan jag inte gå in på, var svaret från inre befäl i Ystad.

Händelsen inträffade mitt under lunchen och det var många människor i rörelse på torget. Vittnesuppgifter ledde till att polisen drog igång ett omfattande sökande efter den misstänkte mannen som skulle ha försvunnit från platsen i bil.

Mannen anhölls i sin frånvaro. På söndagskvällen bekräftade polisen att den misstänkte, en 33-årig man, är gripen och att man börjat förhöra honom.

Fler vittnesförhör och husrannsakningar kommer att genomföras. Polisen ville på söndagen inte avslöja fler detaljer i ärendet och hänvisade till utredningssekretess.

Emma LawessonSkicka e-post
Niklas Steuernagel
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons