Annons

Nu laddar de för att komma in i arenan

Drygt 400 gamers deltog i årets Ninjat lan, som arrangerades för åttonde gången. Arrangörerna är supernöjda. ”Vi är jättenöjda, extremt nöjda faktiskt. Det har gått oerhört bra”.
Ystad • Publicerad 6 januari 2019
Ninjat Lan 2019
Ninjat Lan 2019

Det säger Jack Löfving, styrelseordförande ideella föreningen Ninjat lan som står bakom den stora dataspelsfestivalen som pågick i tre dygn i Ystad Studios och avslutades på söndagsmorgonen.

– Vi har inte haft några missöden. Allt har flutit på och fungerat perfekt. Det vi är mest nöjda med är nog stämningen vi har haft. Den har varit lugn och fantastiskt. Vilken sammanhållning! Ingen har varit utanför, alla har varit med kompisar eller med nya kompisar, säger Jack Löfving.

Annons

– Vi hade 314 som spelade i stora hallen och uppåt 80 i den lilla tysta lokalen, totalt har vi alltså haft över 400 deltagare och det är så många vi kan vara här. Vi kan inte bli större nu. Vårt mål är att komma in i arenan till nästa Ninjat lan, vecka 1, nästa år 2020, fortsätter han.

Jack Löfving berättar att de länge har velat arrangera Ninjat lan i arenan men fått nej av kommunen.

Yngsta spelaren i år var bara 8 år, men många barn har haft föräldrar som har kommit och tittat till dem, lämnat mat eller hämtat hem dem för några timmars sömn.

– Våra deltagare är allt ifrån väldigt unga till vuxna föräldrar som vill göra detta med sina barn.

Förutom flera stora spelturneringar som deltagarna har kunnat vara med i eller bara följa via storbildsskärmar har det också arrangerats andra aktiviteter som danstävlingar och tävlingar i att stå planka.

Katarina MelvingerSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons