Annons

Ny Radio Active-ordförande väntar med kommentarer

Christer Ågren är ordförande i Radio Active, men han anser sig för nytillträdd för att kommentera avhoppen från programledarna Göran Sagstuen och Michael Saxell. På tisdagskvällen är det styrelsemöte på radiokanalen och först på onsdagen vill stationschefen Annette Clarén-Jönsson göra ett uttalande.
Ystad • Publicerad 16 oktober 2018
Radioprofilerna Göran Sagstuen och Michael Saxell lämnar Radio Active. Det beskedet kom båda med på måndagen.
Radioprofilerna Göran Sagstuen och Michael Saxell lämnar Radio Active. Det beskedet kom båda med på måndagen.Foto: Anette Sjöstrand, Sprisse Nilsson

Det var på måndagen som de tongivande programledarna Göran Sagstuen och Michael Saxell meddelande att de väljer att sluta på Radio Active.

Båda har varit sparsamma med detaljer om varför de hoppar av.

Annons

Sagstuen förklarade att ”Jag har valt att gå vidare i livet och håller på att förhandla med radion och facket när jag skall sluta men det blir i början av nästa år”, och Saxell konstaterade på sin Facebook-sida: ”It’s time for me to move on”.

Beskeden från radioprofilerna har fått stor uppmärksamhet bland kanalens lyssnare på sociala medier, något som bland annat märkts på YA:s Facebook-sida.

I slutet av augusti i år lanserades ”Nya Radio Active”, där kanalen fick en ny tablå och ett nytt format med nyare musik.

Christer Ågren blev styrelseordförande i föreningen som driver Radio Active sedan i mars i år, då han efterträdde en av grundarna, Mårten Mårtensson.

– Jag gick från att vara icke-medlem till att bli ordförande genom ett klubbslag. Bara det är förstås en resa i sig, men med tanke på att jag inte varit med i Radio Active så länge – och detta är första gången under den här tiden som vi ställs inför ett sådant här intresse från media – så anser jag att den rimliga talespersonen är stationschefen, Annette Clarén-Jönsson.

YA hade mejlkontakt med Annette Clarén-Jönsson på måndagen, då hon bad att få återkomma med kommentarer på onsdag.

I kväll är det styrelsemöte i Radio Active.

– Mötet är planerat sedan tidigare, men naturligtvis kommer vi att diskutera det som har hänt eftersom det går utanpå det vanliga. Därför blir det bättre att lämna kommentarer i morgon. Men jag är naturligtvis glad för att vår verksamhet väcker intresse. Det hade ju varit väldigt tråkigt om ingen hade brytt sig om vad vi gör på Radio Active, säger Christer Ågren.

Fredrik SjöstrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons