Nytt inbrott i fritidshus: ”Vi misstänker ett samband”

Löderups strandbad Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Inbrottsvågen i Löderupstrakten fortsätter. När ägaren till ett fritidshus vid Löderup efter en vecka återvände till fastigheten hade någon varit där och stulit verktyg.

Det var i torsdags som fritidshusägaren var tillbaka i huset i Löderups strandbad efter att inte ha varit där på en dryg vecka. Någon hade då brutit sig in i huset och tagit med sig skruvdragare, slagborrmaskin, cirkelsåg och andra verktyg.

Inbrottet är det senaste i en lång rad de senaste veckorna i Löderupstrakten. Vid något tillfälle har det handlat om flera inbrott under samma tid.

– Vi misstänker att det finns ett samband, säger kommunpolis Patric Nihlén.

Några handfasta spår från inbrottsvågen finns inte. En bil har setts vid ett tillfälle.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.