Annons

Okänd hämtade ut Ystadsbons post i butiken

Polisen har upprättat en anmälan med tre olika brottsmisstankar. Man har dock ingen misstänkt för den mystiska händelsen – när någon hämtade ut en annan persons post.
Ystad • Publicerad 12 december 2018

Brottsplatsen är Willys i Ystad. Brottstiden sent på måndagseftermiddagen. Då kom en person till postutlämningen i butiken och uppgav muntligen de fyra sista siffrorna i den kod som brukar stå på en paketavi.

Personen hade dock inte med sig den fysiska avin, så personalen skrev ut en ny, som personen sedan fick skriva under. Personen fick med sig det rekommenderade brevet och lämnade butiken.

Annons

Lite senare kom kvinnan som det rekommenderade brevet egentligen var ställt till – men då fanns brevet inte kvar.

I polisanmälan finns ingen uppgift om vem den mystiska brevhämtaren är. Tre brottsrubriceringar är aktuella: Olovlig id-användning, urkundsförfalskning och oredligt förfarande, som är en form av bedrägeri.

Nu öppnar polisen en förundersökning om fallet.

Liv Akne
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons