Ordföranden i Radio Active svarar på avhoppen

Ystad Artikeln publicerades

Radio Actives ordförande Christer Ågren berättar nu hur han ser på att programledarna Göran Sagstuen och Michael Saxell slutar.

Foto: Sprisse Nilsson

YA har tidigare rapporterat att programledarna Göran Sagstuen och Michael Saxell hoppar av kanalen. Själva har de varit sparsamma med detaljer kring varför de slutar.

tisdagens styrelsemöte i Radio Active beslutades att ordförande Christer Ågren skulle kommentera avhoppen.

Två tongivande programledare har hoppat av. Varför?

– Både Göran och Michael är uppskattade medarbetare och uppskattade programledare. Vi är glada för tiden de har jobbat hos oss och vi önskar dem naturligtvis lycka till i deras nya utmaningar.

– Men frågar du mig varför de slutar så vill inte jag prata om det. Det får du prata med dem själva om.

Det är inte första gången på senare år som personal och medlemmar hoppar av. Du har varit ordförande sedan i våras. Vad har du för bild av verksamheten?

– Mitt fokus är att jobba med framtiden. Att vi har en produkt som är omtyckt av våra lyssnare, det är det viktigaste. Och självklart ska vi ha en bra arbetsplats där det är trevligt att jobba, för då gör man också en bra produkt.

– Jag vill påstå att alla verksamheter måste ha perspektivet att allting kan bli bättre. Den dagen man sitter nöjd lever man farligt. Men självklart har jag förtroende för alla i verksamheten.

I augusti gjorde ni en förändring, med ny tablå och nytt innehåll. Har ni hunnit utvärdera?

– I grund och botten har jag förstått att radiolyssnarna är en relativt trögrörlig massa. Genomför man en förändring så får man vara trogen den. Man måste låta det gå en viss tid innan man gör en utvärdering.

– Det är inte så att vi är döva. Det finns både positiva och negativa synpunkter. Men tiden är inte alls inne för ett sammanfattande.

Hur skulle du då sammanfatta förändringen?

– Det är korrekt att den produkt som vi levererar på FM-nätet är förändrad. Samtidigt vill jag nämna att vi har öppnat en kanal som sänder på webben, och på webben sänds ett musikutbud som är mer i linje med det som vi hade tidigare på FM. De så kallade specialprogrammen finns också där.

– För den engagerade lyssnaren har vi inte tagit bort någonting, vi har bara ökat utbudet och möjligheterna att lyssna på det man tycker om.

Vad händer nu? Två profiler lämnar, vem kommer istället?

– De som lämnar kommer att ersättas. Vi kör en radio med programledare under dagtid och där har vi ingen annan ambition än att fortsätta.

Christer Ågren förklarar att han vill se fler kvinnor på radiokanalen.

– Det har ju varit – och är fortfarande i dag – mest män som är programledare. Ska vi leva i 2018 så borde vi ha en bättre mix mellan kvinnor och män. Detta är min personliga åsikt, det finns inget styrelsebeslut på det.

Christer Ågren vill dock understryka att könsfördelningen på stationen inte har någon roll i att två män nu slutar.

– Inte på något sätt. Att de slutar är helt och hållet på deras initiativ.