Annons

Överföll tågvärd – får villkorlig dom

En 18-årig man döms för våld mot tjänsteman efter att ha slagit till en tågvärd i ansiktet som orsakade två brott på biheåleväggen och blodvite.
Sydöstskåne • Publicerad 14 december 2018
Foto: Stig-Åke Jönsson/TT

Det var på ett Pågatåg i mars 2017 mellan Ystad och Simrishamn som tågvärden avvisade 18-åringen som hade ett skolkort utan foto som var ogiltigt som färdbevis. Han tvingades gå av i Tomelilla.

På vägen tillbaka mot Ystad såg tågvärden att mannen gick på igen. Han ville då visa honom av tåget och tog honom i axeln. Då reagerade mannen starkt och slog tågvärden flera gånger i ansiktet med knytnävarna. Det började blöda, blev svullnader och han fick sprickor i bihåleväggen. Tågvärden slog också tillbaka.

Annons

18-åringen döms nu av Ystads tingsrätt till villkorlig dom och femtio dagsböter. Han ska dessutom betala 6200 kronor i skadestånd till tågvärden.

Han döms också för rattfylleri, olovlig körning och tre fall av ringa narkotikabrott.

Björn HellströmSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons