Rattfull kvinna stoppad två gånger på en timme

Ystad Artikeln publicerades

Två gånger på en timme stoppades kvinnan i Ystads centrum av polisen. Båda gångerna hade hon klart över en promille alkohol i blodet. Hon blev av med både körkortet och bilen. Nu är kvinnan åtalad vid Ystads tingsrätt misstänkt för två fall av grovt rattfylleri

Ystads tingsrätt
Ystads tingsrätt

Kvinnan delade en trelitersbox med vin på kvällen och satte sig sedan bakom ratten för att bil nästa förmiddag. På Lilla Östergatan hade polisen en nykterhetskontroll där kvinnan valdes ut för att blåsa i sållningsinstrumentet.

Resultatet visade på motsvarande 1,62 promille alkohol, klart över gränsen för grovt rattfylleri som är en promille. Polisen hjälpte kvinnan att få hem bilen och omhändertog hennes körkort.

En timma senare observerade poliserna som stoppat kvinnan att bilen stod parkerad på Lilla Östergatan, där nykterhetskontrollen fortsatte. De misstänkte att hon kört tillbaka och höll koll på fordonet. Efter några minuter såg poliserna att kvinnan satte sig i bilen och körde iväg.

Poliserna vinkade in henne vid kontrollen, men hon vägrade att stanna. Polisen körde efter och lyckades stoppa henne på Jennygatan. Hon fick blåsa på nytt och nu var promillehalten något lägre, men ändå på samma nivå – 1,34 promille.

Kvinnan misstänks därför på nytt för grovt rattfylleri. Eftersom hon blivit av med körkortet efter första blåsningen är hon efter den andra även misstänkt för olovlig körning. Kvinnan fick nu också se polisen beslagta hennes bil.

Kvinnan erkänner allt, även om hon inte kände sig alkoholpåverkad under bilfärderna.