Restaurang Zara letar nya ägare

Ystad Artikeln publicerades
Restaurang Zara är till salu efter att ha haft samma ägare i tre år.
Restaurang Zara är till salu efter att ha haft samma ägare i tre år.

Restaurang Zara på Hamngatan är till salu. Ägaren Qasim Abdullrhaman ska istället fokusera på sin andra restaurang i Skurup och samtidigt få mer tid över till barnen.

Qasim Abdullrhaman har varit restaurang Zaras ägare i över tre år. Nu vill han sälja restaurangen i Ystad och istället fokusera helhjärtat på restaurangen i Skurup som han har haft sedan 10 år tillbaka.

– Det finns många anledningar till att jag säljer. För det första bor jag inte här, jag bor i Skurup, och det är väldigt svårt att hålla koll på två restauranger samtidigt. Sen är det jättedyrt med både hyra och att anställa personal.

Han längtar även efter att få mer tid över till både vila och familj.

– Jag börjar bli gammal också, jag är snart 50 år och jag har inte haft semester på fyra år. Jag har fyra barn varav en dotter på fyra år som jag också vill ha mer tid för. Just nu vill jag bara vila en månad utan stress om hur man ska kunna betala hyran, säger Qasim Abdullrhaman.

Han säger samtidigt att det har varit mycket tjafs och krångel med restaurangen i Ystad.

– Jag känner mig bedragen på flera olika sätt och Ystad kommun hjälper inte till med någonting. Det är väldigt svårt här i Ystad. Vad händer med gågatan till exempel, det känns verkligen som att staden håller på att dö här.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.