Annons
Kultur

Simrishamnshistoria kan bli årets debut

Bland de nominerade till Crimetime Award finns Tina Frennstedt, vars debutdeckare ”Cold Case: Försvunnen” till stor del utspelar sig på författarens välkända trakter, Österlen. Vem som får priset avslöjas på Bokmässan i slutet av september.
Litteratur • Publicerad 22 augusti 2019
Tina Frennstedt, journalist och författare.
Tina Frennstedt, journalist och författare.Foto: Maria Östlin/Pressbild

Crimetime är Sveriges största deckarfestival, och för andra året äger den rum under två dagar på Bokmässan i Göteborg i slutet av september. Tidigare fanns den på Gotland, så när de nu delar ut sitt stora pris Crimetime Award – uppdelat i fyra kategorier – blir det för femte året.

Crimetime Awards fyra kategorier är följande: Årets deckardebut, Årets barndeckare, Årets hederspris samt Årets deckarförfattare.

Annons

Nu har bland annat de fem nominerade till priset för den bästa deckardebuten presenterats. Inom denna kvintett finns Tina Frennstedts ”Cold Case: Försvunnen”, en historia med kopplingar till Simrishamn. Frennstedt är tidigare journalist och bor i Stockholm, men med hus utanför Brösarp.

Övriga nominerade är Karin Valtersson för ”Angelika”, Malin Thunberg Schunke för ”Ett högre syfte”, Monica Rehn för ”Moratorium" samt Mikael Fuchs för ”Mord på öppen gata".

När det gäller priset som Årets deckarförfattare står det mellan följande kvintett: Emelie Schepp, Lars Kepler, Mari Jungstedt, Michael Hjorth och Hans Rosenfeldt samt Sofie Sarenbrant.

Sune JohannessonSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons