Skärmflygare kraschade i Kåseberga – räddning gjordes med helikopter och motorcykel

Kåseberga Artikeln publicerades

På lördagskvällen kraschade en skärmflygare vid vattnet i Kåseberga. Skärmflygaren kunde själv larma SOS, och räddningstjänsten använde både helikopter och motorcykel för att föra personen i säkerhet.

När räddningstjänsten fick larmet bedömde man att det krävdes helikopter för att lokalisera skärmflygaren.

– Men jag tror att man lyckades hitta personen innan helikoptern var på plats, säger Dennis Nilsson, yttre befäl vid räddningstjänsten.

På grund av oländig terräng använde räddningstjänsten sin fyrhjulsdrivna motorcykel med släp för att hämta personen.

– Egentligen var vårt arbete att bistå ambulanspersonalen. De följde med ut med motorcykeln till platsen där skärmflygaren kraschat, jag tror att det var alldeles nere vid vattnet, och sen körde vi allihop till ambulansen.

Några uppgifter om hur det är ställt med skärmflygaren finns inte i nuläget.

– Jag var inte själv på plats utan hörde bara om händelsen på radio. Men jag vet att skärmflygaren själv ringde in larmet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Ystads Allehanda och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.