Annons

Solelsföretag och ostressade surfare prisades på gala

På torsdagskvällen arrangerades Tillväxtdagen för femtonde året i rad. Lokala företagare hyllades och fina priser delades ut i olika kategorier.
Ystad • Publicerad 26 april 2019
Andreas Narsell, Sparbanken syd, Lars och August Nyström, August No Stress Surf Café, Karl Kylén. Solelgrossisten och Catherine Ehrensvärd, Sparbanken syds stiftelse.
Andreas Narsell, Sparbanken syd, Lars och August Nyström, August No Stress Surf Café, Karl Kylén. Solelgrossisten och Catherine Ehrensvärd, Sparbanken syds stiftelse.

Tillväxtdagen som Sparbanken syd arrangerar varje år hölls på torsdagen på Ystad Saltsjöbad.

Enligt arrangörerna är upplägget att ”både beprövade tillväxtsatsningar och nytänkaridéer ska samsas på scenen”, och så blev det också.

Annons

Varje år bjuds det dessutom på föreläsningar och i år gästades evenemanget av Frida Boisen, som bland annat är känd som programledare för Lyxfällan och Trolljägarna på TV3, samt varumärkesexperten Thomas Ek, som är grundare av köks- och hushållstillbehörsföretaget OBH Nordica.

Sparbanken syds tillväxtpris tilldelades i år Solelgrossisten Sverige, som har sitt säte i Simrishamn som sägs vara landets solelstätaste kommun.

Motiveringen löd: ”Årets vinnare har en strålande affärsidé. I en tid då människans klimatavtryck aldrig varit större levererar företaget hållbara lösningar med hjälp av en obegränsad energikälla, solen”.

Övriga finalister till priset var Tillväxt Syd och Österlens Poolcenter.

När det kom till årets nytänkarpris delade banken ut det till August No Stress Surf Café.

Matstället ligger i Malmö och drivs av familjen Nyström. Caféet är dedikerat den surftokiga sonen August som har Downs syndrom.

August No Stress Surf Café har på kort tid skapat ett stort antal arbetstillfällen för personer med olika funktionshinder.

Motiveringen från Sparbanken syd löd: ”Ibland passar en rund stav alldeles utmärkt i ett fyrkantigt hål. I ett hållbart och inkluderande samhälle tas alla resurser tillvara oavsett vilken form de är stöpta i. Hos årets vinnare av nytänkarpriset är Downs det nya Up”.

Övriga finalister i kategorin var Tastecelebration Residence och Stiftelsen Dag Hammarskjölds Backåkra.

Vinnarna får vardera 30 000 kronor från Sparbanken syds stiftelse.

Fredrik SjöstrandSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons