Annons

Jakten på knivmannen fortsätter – polisen: ”Inget namn att gå på”

Flera polispatruller och helikopter letar efter en man som misstänks för mordförsök alternativt dråp.
Mannen ska ha knivskurit en annan man i magen i samband med ett bråk på Österportstorg i Ystad.
Ystad • Publicerad 8 mars 2019
Polisen söker efter en man som knivskurit en annan man på Östrerports torg.
Polisen söker efter en man som knivskurit en annan man på Östrerports torg.Foto: Peter Hellemarck

Vid klockan 12.10 fick polisen larm om ett slagsmål mellan två män på Österportstorg. En av männen skulle ha blivit knivhuggen i magen i samband med bråket.

Annons

Den skadade mannen är i 25-årsåldern. Han är allvarligt skadad och har förts till akuten med ambulans. Enligt uppgift från polisen under eftermiddagen var mannen vaken och talbar. Han har dock tappat mycket blod och vid 18-tiden hade polisen ännu inte kunnat höra honom.

– Han har tappat mycket blod, och som jag förstår det blev han medvetslös när han kom in på lasarettet, säger Denny Ericsson, inre befäl på polisen i Ystad.

Enligt vittnesuppgifter ska mannen som höll i kniven ha försvunnit från platsen i en bil. Flera polispatruller letar just nu efter bilen i och runt Ystad. Initialt deltog även en helikopter vid sökandet, men den ska nu ha landat.

Polisens hundpatrull på Österportstorg.
Polisens hundpatrull på Österportstorg.Foto: Lars Mohlin

Den misstänkte gärningsmannen misstänks för försök till mord alternativt dråp.

– Det är rubriceringen inledningsvis. Den kan ju ändras när omständigheterna kring händelsen klarnar, säger Evelina Olsson på polisens ledningscentral.

Många vittnen på plats på Österportstorg såg den misstänkte gärningsmannen. Men polisen säger sig inte ha några uppslag på vem mannen skulle kunna vara.

– Nä, vi har inget namn att gå på, bara signalement. Vi har hört många vittnen men vi har inte fått in någonting den senaste tiden som fört utredningen framåt. Men vi fortsätter vår inre spaning under kvällen, säger Denny Ericsson vid 18-tiden.

Inget nytt om bilen som gärningsmannen sägs ha flytt i?

– Nä. Vi vet egentligen bara att den ska vara blå, säger Denny Ericsson.

Klockan 22.30 på fredagskvällen meddelade Ystadspolisen att läget var oförändrat, man hade inga tydliga spår att gå efter.

Mattias LundvallSkicka e-post
Emma LawessonSkicka e-post
Peter LindgrenSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons