Annons
Webb-tv

Studio Danza bjuder på The Greatest Show

Ballet, hip-hop, reaggaeton och skönsång. När Studio Danza sätter upp The Greatest Show bjuds det på allt och lite till. En färgsprakande föreställning som ryker av dansglädje.
Ystad • Publicerad 17 maj 2019 • Uppdaterad 20 maj 2019
Intronumret bjuder på fler imponerande konster. I luften, Milla Hellström
Intronumret bjuder på fler imponerande konster. I luften, Milla HellströmFoto: Stina Zinsmeister

Det hade blivit dags för genrep och allt som hör ett genrep till finns på plats. En ledare som är rädd för att tekniken ska strula, nervösa tjejer som fnissar när de springer upp för trappan, svettiga pannor, glittriga kinder och stor portion dansglädje.

Här saknas innehåll

Årets dansshow har hämtat inspiration från musikalen The Greatest Showman och Carola Gillheim tror att det kan bli den bästa showen de hittills har gjort.

Annons

– Alla lärare har gjort ett fantastiskt jobb med sina grupper, säger hon.

Nytt för i år är bland annat att fyra sångerskor kommer dyka upp på scenen och att showen kommer genomsyras av musikaler.

– Vi kommer göra stora nummer. Vi vill att det ska bli en show som man går och ser på även om man kanske inte känner nog som står på scenen, säger Carola Gillheim.

Det viktigaste för henne när det kommer till Studio Danza är att få se deltagarna växa.

– Här får de lära sig att uttrycka sig, att våga ta för sig. Det förbereder dem för livet. Det är därför jag gör det här. Samtidigt får de uppleva sin dröm, att stå på en riktig teater med riktig musik och publik.

Street Kidz 6-8 får publiken att bli alldeles varma.
Street Kidz 6-8 får publiken att bli alldeles varma.Foto: Stina Zinsmeister

Vännerna Hanna Nilsson och Tess Larsson är på väg till tälten bakom Ystads teater där fler av dansarna håller till mellan sina uppträdanden. De är laddade men smått nervösa inför premiären.

– Det ska bli jättekul, säger Hanna Nilsson och skiner upp. I år ska hon uppträda för första gången.

Efter att ha gått på ett testpass på Studio Danza fastnade hon direkt.

– Man kan visa sina känslor genom dansen, ja det är bara så häftigt helt enkel, säger hon.

Kompisen Tess Larsson är med för andra året och de båda dansar både jazz och danze vilket är blandning av olika dansstilar.

Annons

– Jag tycker föreställningen är det roligaste, det är så himla kul att dansa, säger Tess Larsson.

Vendela Pontho, Tilda Jönsson och Felicia Skoglund dansar tillsammans med sin grupp contemporary, en mix av Ballet och modern dans.
Vendela Pontho, Tilda Jönsson och Felicia Skoglund dansar tillsammans med sin grupp contemporary, en mix av Ballet och modern dans.
Stina ZinsmeisterSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons