Annons

Systembolaget tvingas stänga efter branden

Systembolaget i Ystad tvingades på tisdagen att stänga butiken efter söndagens brand.
Ystad • Publicerad 22 januari 2019
Systembolaget tvingas stängas på grund av rökskadorna efter helgens brand i fastigheten.
Systembolaget tvingas stängas på grund av rökskadorna efter helgens brand i fastigheten.Foto: Sprisse Nilsson

Systembolaget öppnade butiken som på måndagen efter söndagens brand på gågatan. Man höll även öppet under tisdagsförmiddagen, men strax efter lunch tvingades man att stänga.

– Det är på grund av arbetsmiljöskäl. Det går inte att jobba i lokalen, säger Karin Husberg, pressekreterare på Systembolaget.

Annons

När YA besökte Systembolaget på måndagen berättade Anna Westlund, anställd i butiken, att det kändes obehagligt att arbeta i röklukten.

– Man känner sig torr i munnen och det sticker i ögonen, sa hon.

Sedan tidigare har Team Sportia och Apoteket tvingats stänga på grund av rökskador. Det är i nuläget inte klart hur länge Systembolaget kommer att hålla stängt.

– Vi håller stängt tills vidare, säger Karin Husberg.

Kunder hänvisas under tiden till närliggande butiker i Skurup, Tomelilla, Sjöbo och Simrishamn.

Kunder som har beställningar har under tisdagen fått besked via SMS om att de för tillfället inte kan hämtas ut. Inte heller där finns i nuläget information om när beställningen kan hämtas.

Carl Johan EngvallSkicka e-post
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons