Annons

Talangen till farmarlaget – missar premiären

Historien går igen för Axel Jonsson-Fjällby.
Den svenske hockeytalangen blir för andra året i följd nedskickad till farmarlaget av sin NHL-klubb och missar premiären nästa vecka.
Ishockey • Publicerad 23 september 2019
Axel Jonsson-Fjällby får börja säsongen i farmarlaget. Arkivbild.
Axel Jonsson-Fjällby får börja säsongen i farmarlaget. Arkivbild.Foto: Naina Helén Jåma/TT

Det här är andra året som Axel Jonsson-Fjällby har försökt spela till sig en NHL-plats. Men nu får han förbereda sig på att spela i Hershey Bears i farmarligan AHL sedan Washington Capitals strukit honom från truppen, skriver Hockeysverige och Hockeynews.

21-åringen får därmed vänta på sin entré i NHL.

Annons

Samma sak hände i fjol då forwarden sorterades bort inför premiären och fick spela några matcher i AHL innan han begav sig hem och tog en plats i Djurgården, klubben där han fostrades som spelare.

Det blev ett mål och nio assist på 36 matcher för Jonsson-Fjällby i Djurgårdströjan i SHL och han valde sedan att ta NHL-chansen igen.

Axel Jonsson-Fjällby valdes som nummer 147 av Washington i 2016 års draft och får alltså nu försöka ta vägen via AHL, i laget som spelar i Hershey i delstaten Pennsylvania.

Mikael Forsell/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons